het huis van betekenis
het huis van betekenis
Community

Kom bij ons netwerk

(tekening: Cliff van Thillo)

We werken graag samen met andere organisaties en creatieven. Op verschillende manieren. Met elkaar willen we de tekencultuur verder brengen. Én anderen met tekenwerk helpen.

 

Partners en opdrachtgevers

Voor onze opdrachtgevers en partners is tekenwerk een belangrijk middel om hun verhaal te vertellen. We werken onder andere met en voor: BNO, Stichting Grafein, ZIMIHC, HKU Media, Cultuur19, Human Rights Utrecht, Plaatsmaker.

Fondsen en subsidiegevers

Als stichting zonder winstoogmerk ontwikkelen we volop activiteiten voor het algemeen nut: cultuurontwikkeling, educatie, professionalisering en arbeidsmarktbegeleding voor jong talent. We krijgen projectsubsidies van onder andere de gemeente Utrecht en hebben relaties met diverse fondsen en subsidiegevers: KF Hein Fonds, Pictoright, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

Alumni

Jong tekentalent begeleiden in het opbouwen van een beroepspraktijk: dat is een van onze speerpunten. Onder supervisie van Elise Menick en Albert Hennipman, samen met andere docenten van HKU afdeling Media / Illustration en diverse oud-alumni. We focussen daarbij op de combinatie van creatieve en sociaal-organisatorische vaardigheden. Ook hanteren we gereduceerde huur- en lidmaatschapstarieven voor alumni.

 

Stagiaires

Stagiaires met creatieve en sociale leergierigheid zijn van harte welkom. Tijdens een afgeronde periode van bijvoorbeeld drie maanden werk je mee aan tekenprojecten en de organisatie ervan. Stagiaires krijgen een stagecontract en een onkostenvergoeding. De stagiaires komen o.a. van HKU en via Drawing the Times, waarbij HvB als een snelkookpan fungeert in tekenen als sociale activiteit.

 

Vrijwilligers

Als je van (teken)cultuur, gezelligheid en aanpakken houdt, zit je goed bij ons. Vrijwilligers ondersteunen het pand en maken de niet-commerciële activiteiten mogelijk. Als vrijwilliger verbreed je je organisatorische en culturele ervaring & netwerk. Als je een jonge ambitieuze tekenaar bent, van de HKU of een andere academie, dan zit je bij ons dicht bij het vuur.

 

Adviseurs

We zijn een organisatie in opbouw. Enthousiaste professionals helpen ons opweg met hun adviezen en steun, zoals Robert-Jan Hofhuis (organisatie en netwerk), Sebastian Balke (organisatie) en Mara Joustra (fondsenwerving). Wij bieden een mooi initiatief, heb jij expertise of ideeën te bieden, kom dan eens langs. Je hoeft zelf geen rastekenaar te zijn!

 

Vrienden

We gaan komend jaar een kring opbouwen van ‘Vrienden van Betekenis’. Ben jij zo’n donateur die voor € 60,-  per jaar onze idealen wil steunen? (veel geëngageerd tekenwerk maken; jong tekentalent ondersteunen en de Nederlandse tekencultuur laten bloeien). Laat het ons weten.

 

Sponsors

Organisaties die zichtbaar een goed doel willen steunen, een cultureel imago nastreven, of creatieve impulsen opzoeken om te vernieuwen, mogen zich melden. Wij zullen een tegenprestatie op maat leveren, vanuit ons prachtige pand en de creatieve disciplines die we herbergen.

 

 

Meer weten of kennismaken?

Kom langs bij een van onze activiteiten, of stuur een mailtje naar Albert Hennipman
?