het huis van betekenis
het huis van betekenis
community

Cliff van Thillo

olitiek Dagboek op De Correspondent over losse omgang met stikstof/klimaatproblematiek
Illustratie in de Volkskrant over voordelen en uitdagingen op gemengde basisscholen
Ontwerp mural Stadstuin 20, geschilderd door De Strakke Hand
Omslag kleinkunstalbum "Dageraad", van ochtend tot nacht en terug
Opdruk bus van De Stadstuin
Illustraties voor TVprogramma "Zin in Zappelin
Politiek Dagboek op De Correspondent over Brexit
Icons

Cliff van Thillo

Illustrator 

Als illustrator maak ik veel redactioneel werk. Illustraties voor kranten bijvoorbeeld, met vaak actuele onderwerpen. En daarnaast maak ik vrij werk – dat leunt meer op mijn eigen fantasiewereld. Dat is ook wat surrealistischer dan de tekeningen die ik in opdracht maak. Een tijdje terug heb ik hier een expositie omheen georganiseerd. 

Jouw aanpak? 

Natuurlijk hangt het helemaal van de vraag en het onderwerp af wat voor illustratie eruit komt, maar ik heb wel een vaste mentale werkwijze. Wat een opdrachtgever aandraagt, ontleed ik. Als een bouwpakket haal ik het onderwerp uit elkaar, ook door middel van associaties, metaforen… Om het daarna opnieuw in kaart te brengen. 

Daarbij kun je ook materiaal inzetten om het onderwerp te versterken. Stel dat het om een onderwerp gaat dat een vriendelijke afbeelding vraagt, kun je meer zachte of transparante tinten gebruiken. Terwijl een politiek onderwerp heel goed dekkender en fellere kleuren kan hebben. 

Wat doet tekenen voor jou? 

Met tekenen kun je een wereld scheppen die fysiek niet mogelijk is! Dat klinkt misschien wat dramatisch, maar in een tekening zit je bijvoorbeeld niet vast aan de zwaartekracht. Alles wat in je hoofd zit kán gebeuren.

Jij in het Huis van Betekenis?

Enerzijds heb je een groep mensen die elkaar kent, en soms aan drie woorden genoeg heeft om te weten waar je het over hebt. We zitten in hetzelfde vak. Anderzijds is het een diverse groep. Niet alleen qua persoonlijke stijl, maar ook in wat iemand met z’n werk doet. Producten ontwikkelen bijvoorbeeld, of een hele andere sector bedienen. Zeker verrijkend, al die mogelijkheden uit alle hoeken van het vakgebied! 

Contact
Cliff van Thillo
cliffvanthillo@gmail.com
Website

06 2 088 088 4