het huis van betekenis
het huis van betekenis
community

Diane Frenay

Diane Frénay

Kunstprojecten mens en ecosysteem

 

Als kersverse Master of Arts ontwerp ik creatieve tools om mensen bewust te maken van hun rol in het ecosysteem. We zijn daar nu eenmaal onlosmakelijk mee verbonden. Alleen de wetenschap dat elke handeling invloed heeft op de ecologische context, negeren we liever. Met alle gevolgen van dien. We zullen dit monster dat we gecreëerd hebben in de ogen moeten kijken… en ermee leren omgaan.

 

Wat voor soort werk maak je?

Op dit moment ontwikkel ik een spel rond de zee en alle rommel die er door mensen in terecht komt. Al spelend zie je wat je daaraan kun doen, en ervaar je dat de zee leeft, en met haar bevolking in hetzelfde ecosysteem leeft als wij. Hierbij maak ik ook tekeningen en animatiefilmpjes.

 

Daarnaast fotografeer ik de prachtige beeldhouwwerkjes en tekeningen die de zee samen met zand en wind maakt. Ze bestaan maar heel even. Ik fotografeer ze omdat ze zo mooi zijn en bijna niemand ze ziet.

 

Jij en het Huis van Betekenis?

Hier kan ik tekenaars en kunstenaars betrekken bij projecten rond mijn ecologische thema! We zijn mensen van de verbeelding, van de verhalen, en van het bevragen en verwonderen. En als ‘be-tekenaars’ kunnen we mensen prikkelen en meenemen in het verhaal. Tegelijk help ik hier tekenaars bij het professionaliseren van hun beroepspraktijk. Dat doe ik vanuit mijn ervaring als projectleider en coach in de cultuursector.

 

Waar kijk je ter inspiratie naar?

Naast dat ik veel verschillende vormen van kunst bekijk en bezoek, blader ik ook graag in het Verkadealbum van het zeeaquarium. Én mijn vader is een inspiratiebron; hij restaureerde boeken en heeft liefde voor alle soorten ‘pierekies’ (papier), en alles wat met boeken te maken heeft. Zijn tactiele gevoeligheid heb ik mogen erven. Eigenlijk kijk ik áltijd, naar álles. Naar lijn, vorm, licht, altijd naar licht, het liefst aan zee. Door te kijken kun je voelen en ervaren.

Contact
Diane Frenay
 

diane@hethuisvanbetekenis.org
Website

‭06 51 54 02 54‬