het huis van betekenis
het huis van betekenis
community

Esther van Gameren

Esther van Gameren

Grafisch ontwerper & illustrator

 

Ik ben grafisch ontwerper en illustrator, sinds mijn afstuderen in 1997 aan de HKU ben ik zzp’er.
De laatste jaren werk ik veel voor uitgevers van literatuur en kinderboeken en ben ik oprichter van inkyfingers.nl, een webshop met originele kaarten van Utrechtse ontwerpers (de shop is tijdelijk offline, maar komt na de zomer weer in de lucht).
Daarnaast geef ik tekenles en host de maandelijkse Teken Club in het Huis van Betekenis.

 

Wat is tekenen voor jou?

Ik ben veel meer aandacht aan tekenen gaan besteden toen ik vaker opdrachten voor kinderboeken kreeg. Tekenen is echt de ultieme uitlaatklep voor mij! Het is minder toegepast dan ontwerpen. Ik vind een plan of kader altijd wel prettig. Dán gaat mijn creativiteit aan. Of er moet een noodzaak zijn om iets te maken. Als je die voor de kijker voelbaar kunt maken, dan werkt een tekening of illustratie.

 

Inspiratie en voorbeelden?

Verschillende illustratoren die ik tegenkom in kranten of bladen. Mijn helden zijn Claudie de Cleen, Ward Zwart, Martyn F. Overweel en het werk van Marcel van Eeden. Heel sterk hoe je direct herkent wie de maker is. Verhalende en figuratieve tekeningen, dat is wat me aantrekt.

 

Wat zie je in het Huis van Betekenis?      

Kruisbestuiving en inspiratie. Naast dat het gewoon een mooie plek is, is het ook fijn om feedback te krijgen of te geven, zodat je niet in je eigen cirkeltje rond blijft draaien. Ik kom hier steeds vol plannen en ideeën vandaan. Mooi om te zien dat concurrenten juist krachten bundelen.

Contact
Esther van Gameren
info@eevg.nl
Website Esther
Website Inkyfingers

06 41468639