het huis van betekenis
het huis van betekenis
community

Jessy Rietdijk

Ik zie je (hout en acryl, 20x35cm)
De duik - vloerstickers
De Pluggers - muurjuweeltjes
Bookmark Roman - tafels van boeken
Rond elven - illustratie voor De Inktpot
Afgeserveerd - illustratie voor FNV
Portretten

Jessy Rietdijk

 

Als grafisch ontwerper werk ik heel illustratief. Ik word bijvoorbeeld gevraagd voor infographics en animaties. Daarnaast maak ik eigen werk dat tussen kunst en product in zit. Zoals ‘De Pluggers’, muurjuweeltjes waarmee je gaten in je muur wegwerkt. ‘De Duik’, vloerstickers van een duikende vrouw die je op een vlek op je vloer kunt plakken. Of ‘Bookmark Roman’, tafels van doorgesneden boeken, zodat je iemands karakter uit zijn tafel kunt aflezen. Functionele en tegelijk humoristische producten.

 

Wat doet tekenen voor jou?

Tekenen en schilderen, dat is iets wat ik moét doen. Ik word er blij van en het geeft rust. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met een serie ‘geluksmomentjes’ – waarin ik het gevoel van die momenten op papier probeer te krijgen. Die vrijheid om zelf te kiezen is prettig. Wat ik mooi vind aan tekenen is dat alles mogelijk is en dat ik soms pas echt goed zie hoe iets er uitziet als ik het tot in detail bestudeer. De afwisseling met een project met concrete kaders vind ik heel prettig.

 

Je inspiratie of voorbeelden?

Het werk van anderen helpt me ontdekken wat voor mij werkt. Zo was ik heel blij toen een vriend me als tip Per Mølgaard doorgaf, nadat hij een schilderij van mij had gezien. Heel mooi vind ik die mix van schilderen, grafisch en illustratief werk. Aan de andere kant bewonder ik theatermaker Dries Verhoeven – hij brengt een snoeiharde boodschap, op een poëtische manier. Daarmee kan hij je echt raken. Mijn inspiratie komt vaak van wat absurdistische kunst, die communicatief is, maar ook poëtisch of cynisch.

 

Wat haal je uit het Huis van Betekenis?

Gelijk als ik binnenkom voel ik de goede energie; van het gebouw, de mensen. Ik hou ervan omringd te zijn met creatieven die bezig zijn met beelden maken, allerlei projecten bedenken. Ik hoef maar even op het balkon te staan met Albert, en dan komen er altijd plannen. Er ontstaan hier echt dingen. Ook ideeën of projecten die ik zelf niet zou initiëren. Daar raak ik dan toch bij betrokken, waardoor ik ook weer nieuwe inzichten en input krijg.

 

Animatie showreal

Contact
Jessy Rietdijk
 

jessy@subsoda.nl
Website Jessy Rietdijk
Website Subsoda
LinkedIn

06 227 83 086