het huis van betekenis
het huis van betekenis
community

Nina Mathijsen

Landschapsaquarellen van bouwputten, voornamelijk in Utrecht. Uitbreidende serie.
Strip in opdracht van de Inktpot en FNV over Henri Polak en de Algemene Nederlandse Diamantbewerkers Bond.
Linosnede en zeefdruk van Mithu en Goonga Sain; twee dhol spelers uit Pakistan als omslag van de cd met hun mystieke sufi muziek.
Stencildruk geboortekaartje
Illustratie voor de website van het Nivoz
Collage uit een serie over een koffie obsessie
Illustratie voor het magazine Shrimptails; een wetenschappelijke uitgave over duurzame visserij
Zeefdruk van campagnebeeld voor het jaarlijks terugkerende Utrechtse muziek festival

Nina Mathijsen

Beeldmaker / ontwerper

 

 

Ik noem mezelf beeldmaker en ontwerper. Ik maak voornamelijk toegepaste tekeningen, collages, aquarellen, borduurwerkjes. Naast het meer illustratieve werk ben ik ontwerper – waarbij ik ook fotografie, interactieve 3D-installaties of meer theatrale oplossingen inzet. Daarnaast werk ik als handtypograaf.

 

Het grootste deel van mijn tijd werk ik samen met Marnix, mijn partner in liefde en werk. We maken vooral sociaal-activistische campagnes en doen veel in de culturele sector. Illustraties van schoonmakers voor de Schoon Genoeg campagne bijvoorbeeld, of de campagne van de FNV over het afschaffen van het minimumjeugdloon. Maar ook tekeningen op keukentextiel voor het EYE filmmuseum, comics voor Greenpeace, en illustraties voor een wijkkrant.

 

Je werkwijze?

In mijn toegepaste werk staat communicatie voorop. Het begint met een sterk concept; een goed idee. De vorm en het beeld ondersteunen dit en kunnen de boodschap versterken. Als beeldmaker werk ik intuïtiever. Eén van de belangrijkste aspecten van tekenaar zijn, vind ik kijken. Een scherp oog is het halve werk. Ik werk voornamelijk met pen, aquarelverf en collage.

 

Ik denk dat ik een vrij herkenbaar handschrift heb. Lijnvoering, witruimte, contrast, compositie; het doet allemaal mee in het ontwikkelen van beeld. Of ik nou een affiche maak, een zeefdruk, levensgrote muurtypografie, een logo, een tekening, een collage of een portret.

Contact
Nina Mathijsen

Website
Instagram
Facebook
Pinterest

06 175 700 18

Rijksstraatweg 20
3545 NA, Utrecht