het huis van betekenis
het huis van betekenis
community

Patz van der sloot

deel van door Patz ontwikkelde jeugd- en kinderboeken

 

Wie ben je en wat doe je

Ik ben Patz van der Sloot en ben de ‘vreemde eend in het huis’: ondanks dat ik razendveel met illustratoren te maken heb ben ik er geen; autonoom maak ik verhalen voor film/series en boeken en in opdracht werk ik onder de vlag van ‘Fat*Unicorns’ samen met een netwerk van creatieven om verhalen te ontwikkelen voor, en vorm te geven aan film/series, games, producten en ruimtes. Mijn werk is buitengewoon breed; zo kan ik in dezelfde maand werken aan een achtergrondverhaal voor een speelgoedlijn, werk ik aan een youtube 3D-animatie-serie voor peuters en schrijf ik mee aan een spannende boekenserie voor young adults. Ik zie mezelf als maker en als ‘waarmaker’; niet alleen werk ik als creatief daadwerkelijk aan autonome en commissioned projecten, ook zorg ik als producer vaak dat projecten gëinitialiseerd en gerealiseerd worden.

 

Je werkwijze

Ik ben een conceptueel; alles begint wat mij betreft bij een keigoed idee. Dat is bij verhalen niet anders. Is het onderwerp prikkelend? Heeft het urgentie? Communiceert het direct de juiste boodschap? Bij verhaalontwikkeling ben ik verliefd op het schaven. Hier komt het vak van verhalenmaken echt naar boven. Het puzzelen met verhaallijnen, met personages, met levens. Waar ander verhalenmakers knap chagrijnig kunnen worden van bv een afwijzing van hun scenario voor een film kan mijn hart daar stiekem een blij sprongetje van maken. Voor mij is de reis namelijk het echte plezier. Bij het vormgeven van de verhalen is het voor mij net even anders. Hier voel ik mij veel comfortabeler als art director en help ik vormgevers (van grafische vormgevers, illustratoren en 3D ontwerpers tot regisseurs en architecten) met hún reis.

 

Jij en het Huis van Betekenis

Oorspronkelijk opgeleid als fotograaf, rolde ik als art director de reclame in waar ik zeer regelmatig met illustratoren samenwerkte. Een jaar of tien geleden kwam daar een einde aan toen ik besloot op zoek te gaan naar werk dat dichter op mijn passies en skills zat; ik werd verhalenmaker. In de eerste 5 jaar van mijn verhalenmakersbestaan ontwikkelde ik voornamelijk kinderboeken: ook hier werkte ik weer veel samen met illustratoren. Niet gek dat een bruisende, jonge werkplek als het Huis van Betekenis voor mij steeds weer aanvoelt als een warme deken. 

Fat*Unicorns/Patz van der Sloot

www.fat-unicorns.com

patz@fat-unicorns.com

030 2270 315

06-52406004