het huis van betekenis
het huis van betekenis
community

Robin Bonk

Robin Bonk

Illustrator / Bonk Artwork

Ik voel me vaak een entertainer. Als illustrator richt ik me daarom graag op het vermaken van de kijker. Dit doe ik door middel van vervorming en het maken van onwaarschijnlijke combinaties. Ik verbeeld dingen die niet kunnen in de realiteit en teken dit dan wel zo realistisch mogelijk. Mijn werk is daardoor gedetailleerd en surrealistisch.

 

Wat doet tekenen voor jou?

Als ik een dag niet teken, krijg ik jeuk. Het is mijn drijfveer en uitingsvorm. De opwarming van de aarde, de digitalisering, onkruid in je tuin, iedereen heeft wel een mening over het dagelijks leven. Ik kan dit uiten in mijn tekenen. Daarbij is het voor mij essentieel dat mijn illustraties de vertaalslag maken van concept tot verbeelding. Ik ben constant aan het puzzelen in mijn hoofd hoe ik een illustratie krijg zoals ik die voor me zie. En als dat lukt, wow! Wat een geluksmoment.

 

inspiratie

Het tekenwerk van Roger Dean, Ernst Haeckel en Charles Burns. Roger Dean voor zijn albumcovers en zijn ambitie om architectuur dichterbij de natuur te brengen. Ernst Haeckel voor zijn werk ‘Kunstformen der Natur’, waarin hij ongeveer een eeuw geleden de organische evolutie heel realistisch en gedetailleerd vastlegde. En Charles Burns voor zijn gestileerde stijl, angstaanjagende verbeelding en verhaallijnen.

Daarnaast krijg ik veel inspiratie van het onderwaterleven. Ik ben daarom fanatiek duiker. De bizarre vormen en details die je onder water ziet, kun je gewoon niet verzinnen. Ook het luisteren van veel muziek geeft me inspiratie. Vooral tijdens het tekenen. Dan duik ik mijn bubbel in en gaat de gekkigheid van start. Het liefst doe ik alle drie tegelijk: duiken, muziek luisteren en dan tekenen. Ik denk er nog over na hoe ik dat voor elkaar krijg.

 

Het huis van betekenis?

Voorheen werkte ik vanuit huis. Daar werd ik zo gek van, dat een van de katten zei: ‘Hee, je kan ook op zoek gaan naar een werkruimte!’ Toen vond ik het Huis van Betekenis. Een fijne en sfeervolle werkplek met alles wat je als illustrator nodig hebt. Ik merkte al snel dat er een open houding was, iedereen deelt met elkaar. Kortom, een relaxed huis met creatievelingen, die niet concurreren maar de krachten bundelen.

 

Contact
Robin Bonk

 

info@bonkartwork.com

www.bonkartwork.com

06 49371253