het huis van betekenis
het huis van betekenis
community

Saskia Janssen

Saskia Janssen

Illustrator / Studio Ski

 

In mijn illustratieve werk ga ik in op situaties uit het dagelijks leven. Je komt in een wereld die iets treurigs en eenzaams heeft; waar het ook wel een beetje naar mag zijn. Dat is vooral mijn reactie op het idee dat alles altijd maar ‘leuk’ moet zijn. Kijk wat er gebeurt in de entertainmentindustrie, op internet, alle trends die je moet volgen… Ik houd wel van dat contrast tussen nep en echt.

 

De inspiratie voor je tekeningen?

Ik haal veel uit fotografie. Denk aan de beelden van Martin Parr, Jan Dirk van den Burg (de olifantenpaadjes!) en Lars Tunbjörk. Dat heeft iets vervreemdends. Ik kijk vooral ter observatie; ik vind het namelijk erg leuk om wat in mijn hoofd zit te verbeelden. Wat via een foto niet kan.

 

Jouw stijl?

Je herkent me vooral aan wat ik maar noem het ‘echte tekenwerk’. Het liefst werk ik met kindermateriaal zoals stiften en potloden op klein formaat. Het is fijn om je werk zo van dichtbij te zien. Overigens ben ik nu ook digitaal tekenen aan hetuitproberen. Een eigen stijl is iets wat groeit, en zich steeds ontwikkelt door alles wat je om je heen ziet.

 

Het Huis van Betekenis?

Het voelt inmiddels als thuis. Er zitten allerlei verschillende mensen, de een meer geëngageerd, de ander weer wat nuchterder – zoals ik zelf. Zo neemt iedereen zijn eigen kwaliteiten mee. En kan je af en toe uit je comfortzone gehaald worden.

Contact

 

Saskia Janssen

studioski@outlook.com

www.studioski.nl

‭(06) 43 48 29 80‬