het huis van betekenis
het huis van betekenis
Nieuws

Festival ‘Utrecht Tekent’ krijgt vervolg

(Foto's: Bas de Meijer)

Afgelopen zaterdag 8 juni organiseerden ZIMIHC en het Huis van Betekenis een tekenfestival in het hart van Leidsche Rijn. Terwijl buiten de regen kletterde, ontstond er binnen een serie bruisende workshops.

 

Bij Saskia Janssen tekenden kinderen hun kunstwerk voor op een denkbeeldige rotonde. Cliff van Thillo vroeg het publiek naar toekomstidealen en verbeeldde ze ter plekke. Hij was een tekenjukebox. Met vele aangeschoven tekenaars creëerde Femme ter Haar de langste tekening van Leidsche Rijn: een bonte stoet getekende passanten van ruim 30 meter. Geholpen door publiek, maakte Timon Vader een raamtekening voor jongeren. Zijn roze en blauwe verf verbond binnen en buiten. Katja Fred begeleidde met fanatieke fluitsignalen haar tekenbootcamps. Motto: ‘gummen is opgeven’.

 

Naast de vijf HvB-workshops op maat waren ook de Maakplaats van Cultuur19 aanwezig, de Vrijstaat met DaDa en het Jeugdcultuurfonds. Zo ontstond een heerlijke pop-up tekenfabriek, die herhaald gaat worden. Want na deze eerste editie weten we zeker: Utrecht tekent!

 

Vanuit HvB verzorgde Albert Hennipman de inhoudelijke coördinatie van de workshops, Mark Schalken ontwierp het logo en Cliff van Thillo het campagnebeeld.

 

 

Meer info

ZIMIHC en HvB gaan het concept ‘Utrecht tekent’ de komende jaren uitbouwen. Wil je als organisatie of individuele tekenaar meedoen? Neem contact op met Albert Hennipman.