het huis van betekenis
het huis van betekenis
Nieuws

HVB’ers in crisistijd: Saskia Janssen

corona ah - studio ski

“Dat je elkaar niet mag zien en dat je afstand moet houden is iets wat in onze sociale samenleving heel gek is. Hoe ga je straks met elkaar om wanneer dit alles voorbij is?” – Saskia Janssen

 

 

Over Saskia

 “Ik ben huurder bij het Huis van Betekenis en ik werk daar voornamelijk aan mijn eigen opdrachten. Nu we in quarantaine zitten probeer ik meer autonoom werk te maken.

 

 

Onwerkelijk

Hoe ik met de situatie om ga? Binnen blijven. Zoveel mogelijk opvolgen van de maatregelen. Ik vind het allemaal spannend, daarom probeer ik ook minder nieuws te lezen. 

De omstandigheden wennen wel steeds meer, wat gek is. Het is zo super onwerkelijk. Hoe vaak komt het nou voor in ons leven dat je maar met één persoon de supermarkt in mag? Ik probeer het maar te relativeren. 

Er mag meer ritme in mijn dagelijks leven komen. Ik heb niet echt weekend en het is ook niet zo dat je ’s avonds iets leuks kan gaan doen. Je ziet veel minder mensen en je bent veel meer op jezelf aangewezen. Gelukkig kan ik veel dingen thuis doen, waaronder mijn werk.

 

 

Eeuwig vakantiegevoel

Ik probeer deze periode oude projectjes op te pakken en ben ik aan het bedenken hoe ik online tekenlessen kan geven. Ik vind het gek om voor de camera te gaan staan, en nu heb ik ook nog eens een laptop waar ik heel chagrijnig van word. Hij is mega traag. 

Verder wil ik graag weer prints gaan verkopen. Ik hoorde van een paar mensen dat ze daar interesse in hebben en mij op die manier willen steunen! Ik probeer mezelf ook in animatie te verdiepen, maar dat is moeilijk als je computer niet meewerkt. Een ander idee is om weer een live tekenshow te doen, maar ik heb geen haast. Doordat ik geen mensen om mij heen heb die mij motiveren heb ik een eeuwig vakantiegevoel.

Ik wil in mijn tekeningen het luchtige te vangen. Dat je elkaar niet mag zien en dat je afstand moet houden is iets wat in onze sociale samenleving heel gek is. Hoe ga je straks met elkaar om wanneer dit alles voorbij is?”

Community pagina:

Saskia Janssen