het huis van betekenis
het huis van betekenis

Over onze ruimte voor tekencultuur

April 2018, de eerste bewoners: Jessy, Mark, Katja, Kim, Eva, Albert, Leyla en Aiden
Lauwerecht 10, voormalige houthandel uit 1780

Het Huis van Betekenis is een broedplaats en podium voor tekenaars. Het gebouw, de community, de activiteiten en de focus op tekenen maken van het Huis een unieke plek in Nederland. Een plek waar we tekenen meer betekenis geven.

 

Ruim vijftien tekenaars en verwante creatieven hebben hun werkplek in deze broedplaats aan de Lauwerecht, in het hart van Utrecht. Samen met de actieve leden en reguliere bezoekers vormen zij een creatieve community. Wat ons bindt? Het geloof in de verhalende kracht en de maatschappelijke waarde van tekenen. In de meerwaarde van uitwisseling en co-creatie. En vooral: het plezier van tekenen.

 

Graag halen we de buitenwereld naar binnen: iedereen is welkom bij evenementen, exposities en workshops. Voor ons publieksprogramma organiseren we activiteiten die we zelf of samen met partners zoals HKU media en de BNO invullen. Daarmee creëren we een bijzonder podium voor actuele tekencultuur.

 

Inspiratie en kennis, co-creatie, netwerken, kortom je artistiek, sociaal en zakelijk ontwikkelen: bij veel van onze activiteiten ligt onze focus op beroepsontwikkeling. We willen met name jong tekentalent ondersteunen. En het vakgebied naar een hoger plan tillen.

 

Tekenen is actueel

 

De stichting Het Huis van Betekenis is in 2018 opgericht door Albert Hennipman en Mark Schalken. Vanuit hun bureau De Ruimte ontwerpers legden Albert en Mark het fundament voor het tekenplatform. De tijd was er rijp voor; de belangstelling voor tekenen zit flink in de lift. Tekenen is bij uitstek een middel om te communiceren en te verbeelden, om moeilijke onderwerpen begrijpelijk en empathisch over te brengen. Het is laagdrempelig. Tekenen kan culturele en maatschappelijke vernieuwing teweeg brengen. Daar willen we met het Huis van Betekenis aan bijdragen.

 

Organisatie: de mensen van HvB

 

bestuur

Tonnie Jobse (voorzitter) / Lotte Walrave (secretaris)  / Evert Verhagen (penningmeester)

Download de statuten.

 

kernteam

Albert Hennipman / Mark Schalken

 

bewoners

Albert HennipmanMark Schalken (de Ruimte ontwerpers vof) / Eva Hilhorst (Drawing the Times) / Katja FredSaskia JanssenMax Philippi /  Selma Hoitink & Thomas van der Vlis (Tosam) / Diane FrénayRobin BonkFemme ter HaarTimon Vader / Bob Mollema / Tonnie Jobse / Cliff van Thillo / Bouke Hennipman / Ineke Hagen / Fee Overbeeke /

 

leden

Nina MathijsenFemke van der WijkEllen VestersGemma PlumEsther van GamerenJessy RietdijkTobias Dahmen / Merel Barends / Aiden Wong

 

stagiaires

Leyla Ali / Kim Leunen / Margot Gustaedt / Iris Fafieanie / Anne Hulskemper

 

Advies & hulp

Robert-Jan Hofhuis / Sebastian Balke / Caroline Schröder / Yusam Lam / Dirk Sikma / Manuel Kurpershoek / Ron Mesland / Buurtcomité Lauwerecht /

 

Financiële steun

Met dank aan projectsubsidies van Gemeente Utrecht / Stimuleringsfonds Creatieve Industrie / Pictoright / KF Hein Fonds

 

Het Huis van Betekenis in één oogopslag

 

 

 

Meer zien?

Download het visuele jaarverslag van 2018.

 

Meer weten?

Mail naar Mark Schalken als je geïnteresseerd bent in het Jaarplan 2019