het huis van betekenis
het huis van betekenis
Projecten

Verbonden Verhalen

Verbonden verhalen is een project waarbij talentvolle en ervaren tekenaars verhalen optekenen van twee bewonersgroepen uit Utrecht-Overvecht. Oude bewoners die al tientallen jaren in de wijk wonen, en nieuwe bewoners: vluchtelingen die hier een nieuw bestaan opbouwen. Als tekenaars verbinden we die individuele portretten in een boek, een expositie en op www.drawingthetimes.com.

 
Voor de geportretteerden biedt het project de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen aan een kunstenaar, die daar via een serie tekeningen een artistieke en journalistieke vorm aan geeft. Tekenen is een zeer mooi medium om verhalen te vertellen die persoonlijk zijn, maar ook iets van de actualiteit laten zien. 
 
Voor de tekenaars ligt de focus op talentontwikkeling en artistieke kwaliteit, op uitwisseling en samenwerking tussen ervaren en jonge tekenaars. Daarnaast willen we ons maatschappelijk engagement verdiepen, door samen te werken met kwetsbare groepen in een wijk die creatieve aandacht verdient.

 

Het project is opgezet door Mark Schalken vanuit Het Huis van Betekenis. Voor dit project werken we samen met o.a. Jan Rothuizen (tekenaar en vernieuwer van het vak), Femme ter Haar (jong tekentalent, bewoner HvB), Eva Hilhorst (visueel journalist, bewoner HvB). De resultaten worden o.a. getoond op Drawing the Times (online platform voor getekende journalistiek) en als reizende expositie langs de Utrechtse cultuurhuizen van Zimihc.

 

Het project start in september en loopt tot voorjaar 2020.

Het project wordt financieel gesteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, gemeente Utrecht, Pictoright en KF Hein Fonds.

 

 

 

 

 

Meer info

Mail met projectleider Mark Schalken
Of bel 06-54625535